Alles over sport logo

Vanaf 1 januari 2024 verbod op wegwerpplastic

Om minder afval te produceren, zijn wegwerpbekers en -bakjes die plastic bevatten verboden op je sportaccommodatie vanaf 1 januari 2024. Wat voor regels gelden voor jouw sportclub of vereniging? Wat mag nog wel? Alle informatie is op één plek te vinden.

Hergebruik is de norm
We gooien in Nederland dagelijks 19 miljoen wegwerpbekers en -bakjes weg. Dat vraagt heel veel grondstoffen en veroorzaakt heel veel vervuiling. Om dit veranderen, gelden vanaf 1 januari 2024 nieuwe regels voor wegwerpplastic op sportclubs en verenigingen.

Alle informatie op één plek
Op de site minderwegwerpplastic.nl vind je alle informatie die je nodig hebt om te weten wat deze regelgeving betekend voor jouw situatie. Ook vind je achtergrondinformatie waarom de regels nodig zijn en waar de regels vandaan komen.

Je kunt met een makkelijke regelhulp in drie stappen advies ontvangen wanneer jij met jouw sportaccommodatie voldoet aan de regelgeving. Je vindt er er een factsheet met alle informatie en antwoorden op de meest gestelde vragen. Als je nog meer vragen hebt, kun je terecht bij de Helpdesk Afvalbeheer.


nieuwsbericht