Alles over sport logo

voor gemeenten


 • Leidraad verduurzamen

  Voor gemeenten is de Leidraad verduurzamen gemeentelijk maatschappelijk vastgoed ontwikkeld. De leidraad bestaat uit een stappenplan en praktijkvoorbeelden. Hierin is sport opgenomen als onderdeel van de (kern)portefeuille van het gemeentelijk vastgoed.

 • Inspiratiesheet

  Ook de inspiratiesheet die wij hebben ontwikkeld vanuit het Nationale Sportakkoord is een handig hulpmiddel. Daarin staan de gebundelde ambities, pratkische voorbeelden en ondersteunende informatie.

voor Verenigingen


 • Stappenplan verduurzamen sportaccommodaties

  Om succesvol aan de slag te gaan met het verduurzamen van de sportaccommodatie van je vereniging, is het aan te raden een aantal stappen te doorlopen. Dit begint met het vormen van een visie en het opstellen van een plan van aanpak. Hierbij geldt: hoe beter de voorbereiding, hoe soepeler het vervolg. Om dit proces voor je te vergemakkelijken heeft Kenniscentrum Sport & Bewegen een stappenplan ontwikkeld. Met dit document ondersteunen we je in het totale proces, van de initiatieffase tot en met de evaluatie en monitoring.

relevante producten


Hieronder vind je een overzicht van relevante producten van NOC*NSF en Kenniscentrum Sport en Bewegen.

 • Verduurzamen: a serious game

  In 2030 moet de CO₂-uitstoot van alle gebouwen gehalveerd zijn. Maar waar begin je? En wie heb je daarbij nodig? Ervaar het zelf!

 • Begeleidingstrajecten NOC*NSF

  Sportverenigingen en sportaanbieders kunnen gebruik maken van de begeleidingstrajecten voor verduurzaming via NOC*NSF.

 • Stappenplan verduurzamen

  Welke stappen kun je het beste doorlopen om de accommodatie van je sportvereniging te gaan verduurzamen? In dit stappenplan komt het totale proces aan bod. 

 • Verduurzamen, wie is aan zet?

  Inzicht in wat de eigendomsverhoudingen van jouw sportaccommodatie zijn en wie er aan zet is om te verduurzamen.