Alles over sport logo

Kennissessie: Sportaccommodaties als bron van warmte, water energie

Sportaccommodaties kunnen naast de vitale functie in sport en het sociale domein ook een functioneren als bron van warmte, water en energie. Met de druk op de ruimte geeft dit een extra argument om sportaccommodaties te behouden of ontwikkelen. Binnen het Innovatieplatform Duurzame Sportsector hebben we veel kennis en kunde verzamelt over dit thema. Onderstaande onderwerpen komen aan de orde in de kennissessie van 27 juni:  

  • Collector kunstgrasvelden
  • Waterbuffering onder sportvelden
  • Praktijkvoorbeelden 

Daarnaast zijn er ontwikkelingen op het gebied van het realiseren van een biologisch afbreekbare kunstgrasvezel en backing welke in deze kennissessie gepresenteerd worden.

De kennissessie is voor iedereen vrij toegankelijk. Je kunt je aanmelden via VSG.
Waar? SV Zwolle
Wanneer? 27 juni van 13.30 – 17.00 uur

Innovatieplatform Duurzame Sportsector
In juni organiseert het Innovatieplatform Duurzame Sportsector vier kennissessies in Oost-Nederland. De thema’s van de bijeenkomsten zijn:
– 18 juni: verduurzamen sporthallen
– 20 juni: duurzame innovaties in de openbare ruimte
– 25 juni: verduurzamen zwembaden
– 27 juni: sportaccommodaties als bron van warmte, water en energie. 

Heb jij concrete vragen over jouw situatie? Dan kun je tijdens deze kennissessie in gesprek met specialisten, ervaringsdeskundigen en je netwerk verbreden.
Het Innovatieplatform Duurzame Sportsector is een initiatief van Kenniscentrum Sport & BewegenSportInnovator en Vereniging Sport en Gemeenten. 


bijeenkomst